Resident says Gering landfill blocking view of Monument

A Gering resident says extra layers on cell five of the city's landfill are blocking his view of the Scotts Bluff National Monument.

Dave Lashley told the Gering city council Monday night when he built his home two years ago, he was promised by city officials that the height of the landfill would not increase, protecting his view of the Monument from his home on Westridge Drive. But as delays piled up in building the new cell six for the landfill, Lashley says the landfill's height has risen to accommodate the additional trash.

Lashley said he was forced to obey height restrictions when he built his home to protect the Monument view and maintains the city should be required to do the same.

Mayor Ed Mayo said after the meeting that if the city reduces the height of cell 5 they would get complaints from nearby residents about odor and dust. But he says Lashley's complaint will be referred to the council's Public Works Committee for consideration.

© 2014 Rural Radio Network. All rights reserved. Republishing, rebroadcasting, rewriting, redistributing prohibited. Copyright Information